LJETOVANJE S KUĆNIM LJUBIMCEM

Dolazi nam ljeto i vrijeme godišnjih odmora, jasno je da ćemo svog kućnog ljubimca kao ravnopravnog člana obitelji povesti sa sobom.
Evo par savjeta vezano za putovanje i opasnosti na koje valja obratiti pažnju
1. Napravite popis stvari koje morate ponijeti sa sobom i na njega svakako stavite hranu koju Vaš ljubimac jede kako biste izbjegli pojavu proljeva ili povraćanja izazvanu s naglom promjenom prehrane, bar dvije ogrlice i lajne, zdjelice za hranu i vodu, dekice i ručnike, te neku najdražu igračku, potrebne lijekove ako je Vaš ljubimac na nekoj terapiji.
2. Vaš ljubimac mora biti sigurno smješten tijekom vožnje u prijevoznom sredstvu kako ne bi došlo do nepotrebnog ozljeđivanja. Manje životinje smjestite u transporter, a veće vežite na zadnjem sjedalu ili ih stavite u kavez u prtljažniku.
3. Prije putovanja obavezno posjetite svog veterinara da pregleda kućnog ljubimca, provjeri jesu li obavljena sva potrebna cijepljenja i da Vam savjetuje pravilnu zaštitu protiv nametnika, naročito protiv komaraca koji su prijenosnici nekih zaraznih bolesti koje mogu biti vrlo opasne.
4. Pripremite torbicu za prvu pomoć u koju ćete staviti zavoje, gaze, sredstvo za dezinfekciju, antibiotsku mast i samoljepljive zavoje, ako se Vaš ljubimac ozlijedi -Vi ste spremni.
5.Kupanje? Naravno…. za one koji vole….ali na za to predviđenim plažama koje dozvoljavaju kupanje kućnih ljubimaca. Ispiranje nakon kupanja nije svakodnevno potrebno, ali ovisi i o svakome individualno.
6. NE OSTAVLJAJTE KUĆNOG LJUBIMCA U AUTU ZATVORENOG NA VISOKIM TEMPERATURAMA, BEZ ZRAKA NITI MINUTE….postoji velika opasnost od toplotnog udara i uginuća.
7. Ako ste vani sa svojim ljubimcem za vrijeme visokih vrućina ne zaboravite ih rashladiti. Svježa voda, prskanje krzna ili mokra marama na vrat olakšat će im boravak na visokim temperaturama.
I na kraju…uživajte u ljetu i godišnjem odmoru .
SRETAN PUT